Af Davit og Mads

Mandag aften tog vi til Nyborg, aften startede rigtigt godt ud med at Mads og Phillip sad fast i Middelfart, Allerede der havde de brugt 15 minutter af deres tid i Nyborg, mere end hvad de plejer at bruge på en kamp.
Phillip fik en solid sejr efter hans modstander smed en officer væk.
Ardak tabte sin kamp efter en smart fælde af modstanderen, som selv Jess kunne være faldet i. Davit stod bedst ind i slutspillet, men modstanderen var bare stærkere i slutspillet og lige pludselig lignede det en sejr til Nyborgs 4.bræt, men en evigheds skak og efterfuldt af et tårn til Davit, var stillingen lige pludselig lige igen, en remis til dem begge.
Mads er jo, som Mads nu engang er, han var tydeligvis frustreret over at være kommet for sent, og det resulterede i et klart nederlag.
Arne spillede en fantastisk kamp og vandt kampen og sikrede os dermed en solid uafgjort i Nyborg.
Kasper spillede en fin kamp, dog fik han byttede dronninger af og det resulterede i en remis
Totalt blev det 3-3  

Af Davit og Mads

Vi blev indlogeret i havehuset, midt på spillestedet så kort gang til maden og hallen hvor vi skulle spille.
Havehuset var et rigtigt fint sted at sove, vi sov der sammen med nogle fra Københavns kredsen, det eneste minus ved havehuset var at Mads snorkede.
Lørdag morgen var vi friske og vel udhvilet og klar til kamp. Mads havde fået sig en overraskelse i hans gruppe de var kun 4.
Mads startede ud med at møde Fezan, hvor han stod rigtig skidt, men smarte træk fra Mads´ side af så var sejren Mads´ hvilket også var det eneste point han fik til dm.
Davit spillede et flot DM, hvor han fik 4,5 point ud af 8 mulige, han måtte nok bare se sig selv slået af nogle der bare var bedre end ham.
Alt i alt et rigtigt hyggeligt og sjovt dm.
Vi glæder os allerede til næste år.

 

Torsdag d. 20 december er sidste gang inden jul med skak derfor vil vi traditionen tro inviterer medlemmer og deres familie til juleafslutning fra kl. 18. Det vil foregå hvor vi normalt træner/spiller.

Der vil blive spillet noget juleskak som Jess vil stå for, hvorefter at klubben vil være vært med nogle æbleskiver, gløgg og ris a’la mande. (sodavand og øl)

Desuden vil vi også kåre vinderen fra juleskaken, årets klubmester og folk der har gjort en fin indsats for klubben i det forgange år.

Efter det vil der være mulighed for noget frit spil eller hvad man ellers har lyst til.

Tilmeldelse sker til enten, Kaare mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. el. 20621939 eller John mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. el.64421504

Eller ved at skrive sig på listen under indbydelsen, husk at skriv hvor mange i kommer, så er vi sikre på at have æbleskiver nok, og det er selvfølgelig også tilladt at medbringe nissehue.

Med julede hilsener Bestyrelsen 

Sikke nogle overraskelser der har været under hele klubturneringen, vil nogle nok sige, men der vil jeg nok hellere ind på at der bare er nogle der har spillet bedre end hvad deres ratingtal indikere og andre har ikke levet op til deres ratingtal.

Brian der blev højdespringeren med en rating gevinst på hele 95 var en af dem der gjorde sig mest bemærket, og det kunne have været blevet til meget mere, hvis han lige havde trækket vejret dybt og brugt et par ekstra minutter ind imellem, bl.a. Brians spil mod Martin vagte stor opmærksomhed indtil det gik lidt for stærkt for Brian. Ellers meget solidt spil af Brian

Mads havde også spillet godt mod mange af os, jeg havde selv vanskeligt ved at få overtaget mod ham, og Jess var meget vist nok det man kalder meget heldig. Men at Martin skulle ned mod Mads var nok den største overraskelse i hele turneringen. Flot spil af Mads gav ham 81 rating point og titlen som Juniormester. Stor tillykke.

Arne spillede bare godt og solidt gennem hele turneringen, han snublede et par enkelte gange. Det virker som om at han er ved at være tilbage til fortidens styrke omkring mestertitlen. Arne fik mange af os ud på dybt vand med hans rolige og solide spil. 23 rating point ind på kontoen og en fortjent delt 3 plads.

Davit er en ung spiller der kan blive voldsom farlig at spille imod, hvis han får lagt sin ”skoleskak stil” lidt på hylden. Arne fik en lille smagsprøve på Davit´s evner og måtte nøjes med ½. Villy & Phillip fik ikke en chance mod den unge mand, der med stor respekt kan indkassere 12 rating point.

Uffe var som sædvanlig skarp i sit spil, men når vi når hen sidst på aftenen, så taber han desværre koncentrationen. Men det betød ikke er det er nemt at vinde over Uffe tværtimod, så havde vi vist alle udfordringer mod ham. 4,5 point blev det til og en delt 3 plads. betød af Uffe måtte aflevere hele 6 rating point.

Phillip spillede til tider ganske fornuftigt og han nåede da også at skrabe et enkelt point sammen. Phillip er så bange for at komme i tidsnød at han ved et partiernes afslutning, endte med 3 minutter mere end da han startede, tegner ikke godt for ham. Så Phillip brug din tid fornuftigt, så kommer ettallerne flyvende. Farvel til 20 rating point.

Willy var den eneste udefrakommende spiller der deltog i vores turnering. Nu kender jeg ikke Willy som sådan, men kunne da se at han gav nogle af vores spillere en del at tænke over. Et velfortjent point til Willy der gik 38 rating point ned.

Jess havde en turnering hvor han generelt spillede hurtigt, det betød desværre også at han kom ud i stormvejr et par gange. Bl.a. mod Brian var det tæt på at gå galt og ikke mindst mod Mads, der kun var et enkelt træk fra sejren og alligevel valgte at aflevere point til Jess. En flot 2. plads blev det til, men må alligevel aflevere 42 rating point, da hans forventet score på 6,4 point var svær at indfri.

Martin blev vel turneringens største overraskelse, med en forventet score på 6,35 og kun 3 point ind på kontoen kostede det hele 100 rating point, av for den. Martin spillede generelt meget hurtigt og fantasiløst, hvilket flere af modstanderne benyttede sig af. Martin var dog heldig et par enkelte gange, at det ikke gik værre. På med vanten igen og husk at bruge tiden fornuftigt.

At undertegnet kan kalde sig Klubmester, var ikke helt nemt og slet ikke noget jeg havde set komme. Martin, Jess & Arne var nok de konkurrenter jeg frygtede mest på forhånd, men det skulle vise sig at det går ikke altid som man forventer. Mod Arne kom jeg dog hurtigt i vanskeligheder hvor jeg måtte gi dronningen for 2 officerer, men et offer og en langsigtet mat i 8 træk indfriede lidt heldigt pointet. Davit havde jeg lidt problemer med at få overtaget på og mod Mads kunne jeg slet ikke finde en plan, men rutinen i slutspillet gjorde at jeg kunne trække det længste strå. Jess og jeg havde meget lige spil, indtil Jess overså et voldsomt angreb på kongefløjen. Uffe måtte jeg kæmpe en hel del for at få overtaget og det blev da også først i slutspillet at partiet blev afgjort. Brian var det nemmeste point (han kom aldrig, så point uden kamp) Martin som jeg troede skulle være den sværeste kamp, endte med at jeg bare stod bedre og bedre for hvert træk der blev taget og efter et tårntræk hen på en åben linje, som Martin ikke havde set ??? var det bare spil til et mål. 60 rating point at tilføje er vel fortjent med 7 ud af 7 mulige.

Carsten.

Af Jess Nykjær

For alle der har spillet skak i så mange år, som undertegnede har man også opleve en tid. Hvor man ikke ønskede besøg fra de andre, når man havde tuneringer. Børn var ikke velkommen i de fleste klubber og røg var da noget, man helst skulle blæse i hovedet på modstanderen.

Så er det rart at der stadig er skakspiller, som Willy der ynder at spille skak rundt i de fynske klubber. I disse år følges han af lille skar, som Erik Pedersen, Ruben Jepsen, Birger Olsen med flere. Der med deres humør og spil beriger de omkringliggende klubber.

Willy er en altid velkommen og lun person. Med mange interessante partier, for Willy kommer ikke for at se skak, han kommer for at spille skak og alle udfordres på brættet. Hvis man ikke prøver så vinder man ikke! Med det som udgangspung sker der altid noget i Willys partier.

Martin Jørgsen annoncerede tidligt at han kom for at smadre Jess og Carsten. Resten ville blive udsat for eksperimenter. Det med eksperimenterne holdte stik, rart at glæden ved spillet er større end frygten for at tabe rating.

Arne Madsen havde en af sine bedre tuneringer, specielt den aften hvor han smadrede undertegnede. Virkede han svært selvtilfreds. Lidt mere skarphed mod Carsten, så havde han nok kaldt sig klubmester.

Uffe Lauridsen turnering var nok som, forvænt et. Specielt efter at han er blevet ramt af den frygtede og svært skak skadelig virus, der og så er kendt under navnet bridge.

Davit Grigorian står altid godt efter åbningen, det er bare det med tidsforbruget i resten af spillet. Når han bliver bedre til det, samt en bedre forståelse/erfaring med sine varianter bliver han hurtigt mesterspiller.

Carsten Sørensen omtales ikke da han helt frivilligt, under pres har lovet at der kommer et indlæg fra Klub mesteren. Hvor med vi også starter en ny tradition. Klub mesteren bidrager altid med et afsluttende referat om tuneringen.

Mads Hansen har nok spillet sin bedste turnering i sit liv, generelt har han totalt set, nok heller aldrig brugt så meget tid før i sit liv. Så måske bliver Mads nok nød til at bide i det sure æble, og blive bedre til at administrere sit tidsforbrug. Hvis han da vil over de 1900, som han så gerne vil. Et parti er sjældent blevet så analyseret, som hans første mester skalp. Matin Jørgensen. Så tillykke til Juniormesteren

Jess Nykjær her er der ikke noget at skrive hjem om. Brian og Philip har fået omtale, så nu er der ikke andet for end at sige end tak for denne gang. Vi ses i næste turnering.

 

Se slutstilling