Referat fra Generalforsamling.

Nr.Åby Juniorskakklub 10-02- 2019.

1. Ordstyrer: Carsten Sørensen blev valgt og konstaterede at mødet var lovligt varslet.

2. Referent: John Dahlberg blev valgt.

3. Formandens beretning ved Kaare Veng Basse blev fremlagt ( se bilag ) og godkendt.

Delberetning fra skoleskakken fremlagdes af John,(se bilag ) og blev ligeledes godkendt.

4. Revideret regnskab fremlagdes og godkendtes.

5.Valg: Mads Svendsen ,Martin Jørgensen og Benny Sørensen trækker sig

Nyvalg: Lotte Kondal, Carsten Sørensen og Davit Grigorian indtræder.

mens Kaare Veng Basse, Mads Hansen, Jess Nykær og John Dahlberg fortsætter.

6. Valg af revisor: Henrik Lund fortsætter.

7. Indkomne forslag: Der var ingen

8.Eventuelt .Planer for det kommende 50-års jubilæum blev drøftet.

 

Generalforsamling i Nr.Åby Junior Skakklub.

8.februar 2019.

Delberetning fra skoleskakken.

2018 blev vel den mest succesrige sæson for Nr. Åby Skoleskak i de snart 50 år vi har eksisteret.

Det startede med et holdmesterskab i A.-gruppen ( elever fra 0 til 10 kl.)

Det er et tocifret antal gange vi har vundet men de sidste år uden modstand.

B.-holdet kvalificerede sig med en 2.plads til D.M. i Nykøbing Falster.

Ved Pige F.M. blev Josephine Nygård for andet år i træk Fynsmester.

Ved Grand Prix stævnet i Krarup blev Kaare vinder af ældste gruppe.

Ved Fynsmesterskabet vandt Mads Kondal i ældste gruppe mens

Davil Grigorian delte 1.-pladsen i sin gruppe. Lea Wendelboe blev nr.4 i

yngste gruppe.Landsmesterskaberne i Grindsted,

Den store præstation kom dog ved Landsfinalen for Skolernes Skakdag

i Grindsted, hvor Nr.Åby blev kåret som" Årets Skakskole " efter at have scoret 99 point foran Fredericia og Kolding med 92 og 91 point.

Vi har stadig en kontingent betalende børnegruppe på 68 medlemmer

Den er ikke så stærk det kommende år,men det vigtigste er, at de har en sjov og spændende fritids interesse.

2. halvdel af sæsonen for serie 1 holdet tog sit udgangspunkt i Assens. Som man måske husker, tabte vi en irriterende match efter en dog ganske regulær papirafgørelse i sæsonpremieren. Men nu var tiden inde til at revanchere denne ulykkelige hændelse, mente vi, og René og Henrik snakkede om, at vi jo var klart forstærkede i denne omgang.

Kun en times gik, førend vi var i front. Davit trumlede fuldstændig sin modstander. Yderligere en halv time senere var farmand Ardak også færdig, da han fik tiltusket sig en remis i en ellers tabt stilling.

Heromkring havde Henrik fundet et giftigt offer og splittet modstanderens kongestilling. Det så chancerigt ud, men for mange spildte træk ødelagde planen, og Henrik måtte til sidst ned, så Assens nu fik udlignet.

Klubbens nye formand havde tidligere tilbudt remis, og efter at have vundet en bonde gjorde han det så igen. Da ingen af kombattanterne så ud til at kunne opnå noget som helst, blev fredspiben røget, og Kaare fik således et halvt point i sin debut som formand.

René havde stille og roligt fået opbygget et godt pres på sin modstander, og da det nu afstedkom en bondegevinst, var sagen klar, og vi førte igen.

Som rosinen i pølseenden sad jeg så, og forsøgte at få noget positivt ud af den bonde, jeg indledningsvis havde ofret. Et vist pres førte til en fejl fra modstanderens side, og så fik jeg ikke bare bonden tilbage, men en ekstra med i købet. Så var det blot at få de resterende officerer byttet af, så merbonden kunne gå i mål.

4-2 var en dejlig revanche at få, og jeg synes den var fortjent.

 

Arne

Af Jess Nykjær

Lige et opråb til klubbens medlemmer, om at vær opmærksom på at Nr. Aaby Open. Snart begynder igen. Vi har plads til mange flere. Samtidig i et samarbejde med Kristoffer Dyrgaard. Gør jeg opmærksom på at Frem Open begynder snarest. Så hvis man ikke har tid torsdag, så er der en mulighed for at flytte brikkerne i Frem skakklub mandag. Der er gratis parkering i den nye parkeringskælder i centrum efter kl. 18.00, 100 meter, fra Frem. Husk! At det altid er godt for din form at spille skak. Så har du ikke tid til dem du lige kender i klubben, er det måske på tide at lære nogle, nye skakspiller bedre at kende.  

Af Jess Nykjær

¼ finalerne var henlagt til, Læseforenings lokaler der havde 3 hold med, fair nok. De 2 hold, som ingen af os ønskede at møde var. Sydøstfyn og Læseforeningen 1. Sydøstfyn kom ikke i den stærkeste opstilling, så selvfølgelige trak vi Læse. 1. Holdene bestod af:

  1. Martin Jørgensen - Lars Munk Jensen 0-1

  2. Jess Nykjær – Jesper Knudsen 1-0

  3. Thomas Christensen – Jannick Skow ½-½

  4. Kasper Larsen – Johnny Holler 0-1

Humøret var blandet før kamp start, vi havde jo håbet på nærmest alle andre. Men vi gik på med krumhals. Martin var ned over at skulle møde Lars. Fik besked på at hygge sig med sit parti, så måtte vi se hvad det ville bringe. Han fik stryg. Thomas prøvede meget, men alle hans bønder stod på den forkerte farve og Jannik var tilfreds med et ½ point. Så var den død. Kasper fik en fantastisk stilling mod Johnny, men af flere gange søgte han den forkerte løsning, så da Johnny pludselig slog igen var det point væk. Jeg var oppe mod Jesper, som jeg har mødt et utal af gange. Desværre ofte med at utilfredsstillende resultat. Så af erfaring blev det en afventende stilling hvor der blev bygget op, og bygget op. Så endelig på en dag hvor han ikke spillede sit bedste spil. Ikke fik lov til hans sædvanlige kombinationspil. Måtte han ned med nakken. Bare ærgerligt at holdet ikke kunne bruge det til noget.

Så til aftens fede kamp. Middelfart mod Sydøstfyn.

Der efter 2-2 i indledende runde måtte ud i lyn omkamp. Der blev vundet 2½-1½. Det flotteste pokalresultat i mands minde.

  1. IM Lars Brobjerggaard 2284 – Jacob Petersen 1782. Resultat 1-0/1-0

  2. Per Sørensen 2025 – Martin Brøndum 1712. Resultat ½-½/½-½

  3. Birger Olsen 1917 – Jacob Kloch 1636. Resultat 0-1/0-1

  4. Tage Knudsen 1359 – Leif Kristoffersen1448. Resultat ½-½/0-1

Sydøstfyns dilemma bestod efterfølgende i hvem det turde indrømme nederlaget til indpisker Thomas Jepsen. Der var snak om bøde straf, karantæner og ca. 1000 armbøjninger. Resultatet var fuldt fortjent, i indledende runde havde Middelfart, stillinger til 4-0 og gejst gjorde uden tvivl udslaget. Der blev kæmpet med næb og klør. I lyn kampen var Jacob og Leif bare bedst. Så tillykke til Middelfart skakklub, jeg håbe det bliver fejret med en stor lagkage.