Af Jess Nykjær

¼ finalerne var henlagt til, Læseforenings lokaler der havde 3 hold med, fair nok. De 2 hold, som ingen af os ønskede at møde var. Sydøstfyn og Læseforeningen 1. Sydøstfyn kom ikke i den stærkeste opstilling, så selvfølgelige trak vi Læse. 1. Holdene bestod af:

  1. Martin Jørgensen - Lars Munk Jensen 0-1

  2. Jess Nykjær – Jesper Knudsen 1-0

  3. Thomas Christensen – Jannick Skow ½-½

  4. Kasper Larsen – Johnny Holler 0-1

Humøret var blandet før kamp start, vi havde jo håbet på nærmest alle andre. Men vi gik på med krumhals. Martin var ned over at skulle møde Lars. Fik besked på at hygge sig med sit parti, så måtte vi se hvad det ville bringe. Han fik stryg. Thomas prøvede meget, men alle hans bønder stod på den forkerte farve og Jannik var tilfreds med et ½ point. Så var den død. Kasper fik en fantastisk stilling mod Johnny, men af flere gange søgte han den forkerte løsning, så da Johnny pludselig slog igen var det point væk. Jeg var oppe mod Jesper, som jeg har mødt et utal af gange. Desværre ofte med at utilfredsstillende resultat. Så af erfaring blev det en afventende stilling hvor der blev bygget op, og bygget op. Så endelig på en dag hvor han ikke spillede sit bedste spil. Ikke fik lov til hans sædvanlige kombinationspil. Måtte han ned med nakken. Bare ærgerligt at holdet ikke kunne bruge det til noget.

Så til aftens fede kamp. Middelfart mod Sydøstfyn.

Der efter 2-2 i indledende runde måtte ud i lyn omkamp. Der blev vundet 2½-1½. Det flotteste pokalresultat i mands minde.

  1. IM Lars Brobjerggaard 2284 – Jacob Petersen 1782. Resultat 1-0/1-0

  2. Per Sørensen 2025 – Martin Brøndum 1712. Resultat ½-½/½-½

  3. Birger Olsen 1917 – Jacob Kloch 1636. Resultat 0-1/0-1

  4. Tage Knudsen 1359 – Leif Kristoffersen1448. Resultat ½-½/0-1

Sydøstfyns dilemma bestod efterfølgende i hvem det turde indrømme nederlaget til indpisker Thomas Jepsen. Der var snak om bøde straf, karantæner og ca. 1000 armbøjninger. Resultatet var fuldt fortjent, i indledende runde havde Middelfart, stillinger til 4-0 og gejst gjorde uden tvivl udslaget. Der blev kæmpet med næb og klør. I lyn kampen var Jacob og Leif bare bedst. Så tillykke til Middelfart skakklub, jeg håbe det bliver fejret med en stor lagkage.