Af Jess Nykjær

 

Et hyggeligt hotel og nogle service klar tjenere. Samt en morgenmad i absolut topklasse. Var hvad der redede opholdet i Svendborg.

En kæmpe skuffelse var hotellets håndmader, de var ikke stedet værdigt. Maderne var tørre og kedelige, hvis jeg ikke! Skulle mene at jeg ved bedre, var de smurt dagen i forvejen. Pynten fantasiforladt, og hvad ingen kok med respekt for sig selv serverer. Spegepølse med remolade og ristede løg. Det er den slags mad der får børn til at hade madpakker. Jeg kan faktisk godt lide en spegepølsemad og lidt løgringe en agurk skive og lidt sky havde været ok. Men hvad enhver kok burde hvide, 2 af 10 mennesker har lyst til en spegepølsemad. Hvorimod 9 ud af 10 personer ville elske en æggemad med en tomat skive. Men jeg prøvede at kikke et par gange. Jeg måtte have været der de forkerte dage, for jeg så ingen æggemader.

En af de første dage bestilte jeg en burger, den var ikke perfekt, men ok. Ned trak den brændte bacon. Øh hvor svært er det at stege et stykke bacon. Pomfritterne var lig i skabet. Hvorfor jeg mandag tænkte at det nok var en smutter, hvorfor jeg bestilte en ny. Inden jeg skulle se DM omkamp. Nej det var ikke en smutter, den første gang. De kunne stadig ikke brune et stykke bacon uden at brænde det på. Man kunne mistænke køkkenet for at have gemt baconet fra morgenmaden, hvor efter de under opvarmningen brændte den på. Hvilket dog, med mindre de har lavet reglerne om, ikke er tilladt. Jeg bestiller altid min bøf gennemstegt, da jeg ikke er til rødt hakke kød. Sørme om de ikke havde smidt den en gang i mikrobølge ovnen. Igen hvem kommer en bøf i mikrobølge ovnen, jeg ved det ikke. Jeg har faktisk aldrig ejet sådan en ting. Det er ikke svært at lave en bøf gennemstegt og saftig samtidig. Jeg har gjort det selv 1000 gange. Personligt bruner og krydder jeg bøffen på panden, hvorefter den får ca. 10-15 minutter i ovnen. Ved lav varme, afhængig af størrelsen og der er bøf.

stuvede hvidkl med frikadeller

Valget om mandagen, var tavleret bestående af stuvet spidskål, frikadeller og hvide kartofler. En lækker dansk ret, jeg stod dog af da jeg lige tjekkede retten ud. Stuvningen så lækker ud. Men frikadellerne manglede en del før de var så lækre, som min mors. Det der dog sagde nej aldrig. Var, vakum/glas kartoflerne. Hvilket hotel med respekt for sig selv serverer den slags. Jeg har skrællet rigeligt kartofler under min kokkelæretid, til at jeg ved hvordan en sådan ser ud.

Når vi så lige er startet, små sandwich til en åbnings reception er læke. Dog bare ikke når man kommer for lidt salatblandinger i. Tunsalat, skinkesalt, æggesalt også videre. Så bliver de tørre.

Disse hak er velfortjente, som udannet kok kan jeg sagtens se om pris og kvalitet hænger sammen. Jeg er sammen med mange andre kommet til diverse. DSU arrangementer i Svendborg, over en årrække. Jeg har fået en masse lækker mad over årene. Hvorfor jeg også forventer at man ved næste arrangement. Er på den standart, jeg altid har fundet, har været god.

Ikke tak for mad.