Nørre Aaby juniorskakklub

Generalforsamling d. 22/2-20

Formandens beretning 19/20

Året startede med lidt af en nedtur. Vores 19 Nr. Open blev en lille turnering præget af uheld, og en allerede lille mængde tilmeldte blev til endnu færre. Der var også fra starten en klar favorit der gjorde at det mere blev et spil om andenpladsen i den øverste gruppe.

Denne nedtur kunne dog ikke ses til vores sommerafslutning hvor dejligt mange kom og fejrede at der nu var gået endnu en sæson, med både sejre og nedture, og vores fællesskabsfølelse blev endnu en gang bekræftet. Dog langt fra i lige så stor grad som da vi i August kunne fejre 50 år med skak og en masse nye venskaber på tværs af skakken, og det blev her vidst at med de omkring 100 mennesker der kom i løbet af dagen for at fejre jubilæet at denne klub er noget særligt. Jeg tror stadig ikke det er mange klubber der har så meget et fokus på det sociale og på sammenholdet, sammenholdet der vel og mærke gør os stærkere på tværs af generationerne både den ene vej, som når der nogle torsdage er nogen der mener at de har en god åbning eller andet og så underviser os andre i denne. Dette kan også ses ved at der er gamle hoved der er begyndt at dukke op igen til vores spilaftener, hvilket man jo ikke kan andet end at være glade for og så håbe på at det bliver et eksempel på en ny dille, som det også var for mange år siden, dengang jeg stadig var ny til træning om torsdagen.

Vi er blevet meget bedre på blot et par måneder til hver især at tage teten og hjælpe hvor vi kan, derfor er jeg slet ikke i tvivl om at de næste par år også nok skal gå godt.

Det har i år også været muligt at se en voksende interesse for at spille holdkampe og vise klubben frem, dette er en dejlig følelse som formand, det er dog også rart at se at vi kan have stillet både et 6-mandshold og et 4-mandshold op, hvor det endnu ikke har været nødvendig at melde afbud med en eneste spiller. Dette er en stor forbedring fra sidste år, og noget der har gjort os der stiller holds arbejde meget nemmere. Og vi er nogen gange i det luksusproblem at der er flere der gerne vil spille end der er behov for, så beklager meget til alle dem der har måttet sidde over i en kamp, men et endnu større tak til dem der på meget kort varsel har kunnet smide alt hvad de havde i hænderne og hjælpe til ved et afbud på dagen.

Det har til tider været svært at finde nok spillere men det har primært været de dage hvor flere skulle spille ude, grundet de mange der desværre kun kan hjælpe på hjemmebane af den ene eller anden grund, og også derfor vil nogen af jer nok have følt i hvert fald på anden og tredjeholdet at i primært har skullet spille udekampe, hvilket i også har men det har været i den intention at alle i givet fald så ville få spillet i hvert fald en lille smule.

Og med holdkamp i munden vil jeg gå videre til at snakke om fremtidens holdkampe

De fremtidige holdkampe er svære at spå noget men med 6-mands og 4-mands holdene giver det lidt sig selv at der ikke er nogen oprykning. Hvor mange hold der vil blive stillet til næste år kommer dog helt til at afhænge af hvor mange der ønsker at spille, og udviklingen af antal spillere i klubben der både kan og vil spille.

Den nye vækst kan dog også ses ved at der allerede nu halvanden uge inden start på vores 20 open allerede er 12 tilmeldte der slår sidste års 10 spillere, dette tal tror jeg godt kan blive højere, man kan i hvert fald stadig tilmelde sig.