skrevet af Jess Nykjær og Martin Lund

 

Første serie 1 kamp i Nr. Åby. Det går hurtigt i serie 1, også for hurtigt. 

Midtfyn kom desværre kun 7 mand høj så 1-0, glædeligt var det dog at Ulrik debuterede med sejr. Grundet en større misforståelse måtte Ulrik hurtigt træde til, og selvom partiet startede lidt skidt, så viste han rigtig god skakforståelse og sluttede rigtig flot at med en pæn mat. Ulriks indsats gjorde rigtig meget. Dermed 2-0.

Mads havde vundet sin kamp, debutant kan man dog ikke kalde Mads, der for længst har passeret de 50 serie kampe, Mads spiller dog ofte for hurtigt, men i hans spil sto han god og første med en officer. Modstanderen pressede lidt på og så et smart træk, hvor han flyttede dronningen og tvang en mat i to -  hvis ikke det lige var fordi, at den binding, som han troede han havde lavet på Mads' tårn også var med samme dronningen, og dermed kunne Mads bare tage en ren dronning. 3-0 til Nr. Åby.  

Desværre tabte Ardak sit parti, hvor han desværre var en smule presses hele vejen igennem, men han skal nok komme tilbage. 3-1.

Undertegnede stod faktisk 3 bedst kort efter åbningen. Sjusket spil gav en ekstrem dårlig stilling. Hvorefter alt blev lukket ude for at rede, hvad redes kunne. Modstanderne glemte at få alle vennerne med da han startede sit angreb. Hvilket gjorde at efter lidt fusk, fik vi en næsten lige stilling. Men svagheder i de sorte linjer og en g bonde der heldigvis aldrig blev skubbet frem, var bekymrende. Jeg besluttede mig for at diske op med et remis tilbud, der samtidig var en lille fælde, remis er jo altid svært at modtage, hvis man har stået klart bedst, så hvis modstanderen valgte at afslå for at spille hvidere på sin fordel, hvilket jeg ville have gjort, kunne det være at han overså at jeg truede med en tvungen dronning af bytning, der ville give mig fordelen. Som sagt så skete det den flinkere mand, tillod en meget fordel artig af bytning. Hvor efter jeg ikke var i tvivl om at jeg lille vinde, da jeg hurtigt ville få en aktiv stilling med et dominerende tårn. Hvilket også kunne ses på min modstanders tid, pludselig høvlede han minutter af.

Karsten Frederiksen, prøvede med et officers offer, der hvis jeg ikke holdte mine fløje aktive ville ende remis. Da centrum var lukket og slukket. Jeg holdt spillet flydende, hvorefter det ikke var så svært at vinde, da Karsten ikke kunne undgå at komme i en situation hvor træk gentagelse ville blive afgørende. Karsten skal dog have tak for at han ikke vandt, for efter 10 træk var der nok ikke mange der ville have sat penge på, at vi fik en gevinst på 1. brættet.

Resultat blev 4,5 - 3,5 til Nørre Åby, hvilket må sige at være et godkendt resultat efter de udfordringer som var før og under partierne :-)

Så Nr. Åby 3, ligger med 4½ point på første pladsen, placeringen som de bedste nyder vi så længe, som muligt.

Til slut skal det lige nævnes at det var dejlig at se alle de tilskuerne, der var til stede fra 1. og 2. holdet. Vi håber, at det vil fortsætte, da det giver lidt ekstra, når man har nogen som kommer og hepper.