Af Martin Lund

 

I går bød Læseforening på 2. runde i pokalturneringen. Nr. Åby Juniorskakklubs 1. hold er forsvarende mestre, men det kunne bestemt ikke ses i går. Her var der 2.- og 3. holdet som viste vejen. 

Lad mig starte med 1. holdet, så vi kan få det overstået. 3 af spillerne var helt væk. Vi var ikke til stede, og havde vores modstandere være lidt skarpere, havde de banket os til atomer. 
Jeg sad på 1. bræt og var ikke i nærheden af noget. Jeg var helt tom indeni uden forståelse for skak eller at kunne se 2 træk frem. Jeg vil gerne komme med en god forklaring på, hvad der skete, men det kan jeg ikke. At jeg havde en remis på et tidspunkt, er da imponerende i sig selv, men det var bestemt ikke fortjent. Mikael spillede disciplinet og de korrekt træk. Han fik lov til alle de ting, som passede ham og dermed var sejren fortjent. Jeg var efter paritet træt af min indstilling, men alle kan have deres off dag, og jeg kom videre efter to øl fra Sven. Tak Sven! :-)
Mads spillede som den eneste en flot parti. Balance i partiet og hele tiden tryk på modstanderen. Jeg er virkelig imponeret over den måde, Mads nogle gange forstår skakspillet på. 
Svens parti var en rodet affære, hvor Sven flere gange stod rigtig presset og havde Peter fundet de rigtige træk, så var Sven vist bare blevet kvast. Men Sven fandt nogle ressourcer og til sidst vandt han. Vil ikke kommentere på vores efteranalyse, hvor Sven så intet! 
Martin Jørgensen stod overleget hele spillet. På et tidspunkt førte han med et rent tårn, hvortil han valgte at give sin dronning for en løber, da han havde så meget overskud. Dertil gav han også modstanderen muligheden for at vinde hans tårn, så Jørgenens springer kunne dominere brættet. Total dominans fra Jørgensens side ;-) Spøg til side - Jørgensens spillede ok, men var heldig flere gange (ikke ifølge ham selv), men det var han. Han overså en redning af en mat og måtte give dronningen. Modstanderen så syner til sidst og gav sin dronning for et tårn, og så kørte Jørgensen den hjem. 

Vi vandt 3-1 men var meget heldige.