Af Thomas Christensen

 

Søndag d. 3. december fik Nr. Åby's førstehold besøg af Læseforeningen 1.
 
Ingen af holdene var på papiret i stærkeste opstilling og særligt Læseforeningen havde indkaldt 3 reserver til kampen. Vi vidste, at Læseforeningen var garante for solide stærke spillere, så vi skulle spille op til vores bedste. 
 
På 1. brættet tog Martin Lund med sorte brikker imod Morten Topholm. Begge spillere er ret angrebsivrige spillere, så her var på forhånd lagt op til en duel. Efter åbningen stod de nogenlunde lige, hvid havde dog en fordel men efter materialebyt, fik Martin Lund muligheden for et farligt fløjangreb med dronningen som senere skulle vise sig at blive afgørende. En flot Nr. Åby sejr til Martin Lund som er meget tæt på de 2200 i rating. 
 
På bræt 2. skulle Mads Svendsen møde rutinerede Jørn Moestrup. Mads med de hvide brikker fik rimelig hurtigt erobret midten og fik dermed en hvis kontrol. Jørn stod rimelig presset og Mads' stilling tillod ham det meste initiativ. Også her, var det vist noget med en dronning på fløjen, som endte med slag på h7. Dronningerne blev senere byttet af, men der havde Mads en føring på 2 bønder og stod klart til gevinst. Jørn gav derfor op.
 
Bræt 3. bød på spændende spil (i hvert fald imod slutningen). Mikkel Clausen tog imod Lars Munk, som også er en solid og sikker spiller. Jeg springer frem til det sted i partiet, hvor begge har en dronning og tårn og lige mange bønder. Det lignede umiddelbart en remis, men Lars stod bedre i stillingen og havde positionen med de tunge officerer. Herefter blev tårnene byttet lidt uheldigt af for Mikkel, idet Lars vandt en bonde i en lille afbytningskombination. Således var der lagt op til et dronningeslutspil, som selv med Lars' merbonde skulle vise sig meget svært at vinde. Mikkel holdt fint remis.
 
Bræt 4 -  Martin Jørgensen mødte Ken Rasmussen.
Som jeg husker det, var det et parti med mange officerer på midten af brættet så det var om at holde tungen lige i munden. Desværre for Martin mistede han en bonde i en lille kombination. Martin var dog i stand til at holde remis selv med en bonde under. Det virkede lidt som om, at Ken var usikker på sin stilling og mistede troen på en mulig sejr.
 
På 5. brættet stillede vi med Andreas der i øjeblikket viser en god formstyrke. Andreas mødte Jannick Skow. Efter åbningen stod Jannick umiddelbart bedst, men efterhånden som kampen skred frem, fik Andreas placeret sine officerer bedre og pludselig var det helt lige spil. Til sidst havde Jannick en springer mod Andreas' løber, og så vidt jeg husker, havde de lige mange bønder. Her var en remis nok uundgåelig og et ganske fint resultat. Fint spillet af Andreas.
 
På 6. brættet havde Thomas (undertegnede) besøg af Niels Henrik Cappelen - en modstander jeg ikke mener at have mødt før. Da han var reserve var han svær at forberede sig imod. Jeg spillede mit efterhånden sædvanlige Stonewall og kom pænt fra start. Da han ikke rigtig pressede mig, fik jeg god tid til at bygge mit angreb op på kongefløjen. Og da hele brættets centrum var lukket ned, blev mit kongefløjsangreb pludselig temmelig farligt. Han stod klemt under stort set hele kampen. Og pludselig ved det 29. træk løb Niels Henriks tid ud. Og sejren var dermed i hus. Stillingen var dog helt tabt for Niels Henrik på dette tidspunkt.
 
På bræt 7 havde vi Jacob med. På trods af sin forsinkelse kom Jacob udmærket fra start. Jacob mødte Michael Hansen, der desværre ikke var indstillet på at beholde sine brikker. Derfor gik der en stor afbytning i gang, hvor alle tårnene og dronningerne blev byttet. Således havde de begge en masse bønder og alle fire officerer tilbage. Ingen af dem fandt nogen vej igennnem og derfor blev konsekvensen en remis.
 
Endelig havde vi Jess med på 8. brættet. Jess mødte forsvarseksperten, Kurt Ploug. Jess stod efter åbningen bedst, havde en rimelig kontrol med centrum og rimelig mobilitet med officererne, dog intet afgørende endnu. Jess takkede pænt nej tak til Kurts remistilbud, og fortsatte kampen for sejr. Det lykkedes for Jess at slå hul på Kurt bondeforsvar med en fremskudt centrum bonde - et angreb som banede vejen for Jess' fine sejr.
 
Alt i alt en flot runde af os, som endte med at vinde 6-2 over Læseforeningens førstehold. Med selvtillid i banken glæder vi os til kampen mod Holbæk d. 17. december.