Af Martin Lund

 

Torsdag d. 11. januar 2018 blev der igen afholdt Klubmesterskab i Lynskak i Nørre Åby Juniorskakklub. Der blev hurtig delt op i den unge gruppe og den voksne gruppe. Resultaterne fra den unge gruppe vil komme senere. 

I den voksne gruppe var der repræsentation fra flere af vores hold, hvor nogle af spillerne så ud til at være på en svær opgave, da de skulle op imod 4 1. holdsspilere, hvoraf 2 af dem - Thomas Christensen og Martin Jørgensen har domineret Lynskak turneringen i flere år. Dertil var der nye ansigter i form af det nye medlem Jess og Martin Lund, som tidligere har vundet Fynmesterskabet i lyn. Men der var flere outsidere til titlen fx Mads, Kasper og en fremstormende Kaare. 

Spændingen blev allerede skudt i gang i 1. runde, hvor Thomas og Martin J løb ind i hinanden og ligeledes skulle Mads og Kasper mødes. Jørgensen besejrede Thomas, mens Mads og Kasper spillede remis. 

Efter 7 runder var én stukket en smule fra de andre. Martin Lund havde max point, skarpt forfulgt af Martin J med 6, Mads med 5,5, Thomas og Kaare med 5 point. I 8. runde løb Martin L og Mads ind i hinanden i et meget spændende parti og omskifteligt parti, hvor Mads til sidst tabte på tid. Martin L's sejrstime blev dog herefter stoppet af Jess, som i et schweiziske fodboldsforsvar med alle mand helt tilbage fik lokket modstanderens tropper frem, hvorefter tålmodigheden overvandt grådigheden. 

Efter 10. runder var stillingen at Martin L og Martin J havde 9 point. Thomas og Jess havde 8 point, mens Mads kom med 7,5, og der var lagt op til et brag i 11. runde, hvor Martin & Martin løb ind i hinanden. Et aggressivt parti hvor Martin L til sidst til Martin J's konge til at vandret det halve af brættet før den til sidst var mat i 2. 

Da Martin Lund tog 2 pinde i de sidste kampe, endte han med at blive den nye Klubmester i lynskak, mens Thomas og Martin J delte 2- & 3. pladsen. 

Slutstillingen:

1. Martin Lund (12)

2.-3. Thomas Christensen (11)

2.-3. Martin Jørgensen (11)

4. Jess Nykjær (10)

5. Mads Svendsen (9,5)

6.  Kaare Veng Basse (8)

7. Kasper Larsen (7,5)

8. Arne Madsen (6)

9. Brian Magnussen (5)

10. Uffe Lauridsen (4)

11.-12. Ardak Grigorian (3)

11.-12. Ulrik Vendelbo (3)

13. Philip Sørensen (1)

 

Værd at bemærke er også den flotte præstation af Kaare, som efter 6 runder havde 5 point og formådede at komme i top 6, selvom han var rangerede som nummer 9. 

En rigtig hyggeligt aften med masser af liv på en rolig torsdag. En tak til John Dahlberg, som styrede den unge gruppe, mens Carsten Sørensen styrede den voksne.