Skrevet af Mads Svendsen

 

 

Vi havde fornøjelsen af Sydøstfyn 2. Det er altid hyggeligt at møde fynske skakvenner i divisionsturneringen, og denne søndag, var ingen undtagelse. 6-2 var et resultat, der egentlig var meget fair i forhold til spil og chancer.

 

Martin Lund (sort) – Arne Andersen 1-0

Martin fik efter åbningen muligheden for at skabe et kendt tema. En isoleret bonde i centrum med få officerer. Det var pludselig svært, at være Arne. Martin fik fremprovokeret flere svækkelser efter at have indhaleret bonden. Martin har scoret flotte 3½/4.

 

Mads B. Svendsen (hvid) – Birger Olsen  ½-½

Jeg havde selv lidt en off day. Jeg forklarede efterfølgende til holdkammeraterne, om den svære stilling jeg havde taget remis i. Hurtige caféanalyser, og min stilling vandt hver gang. Bare ikke når jeg førte brikkerne. Jeg så vist bare ingenting.

 

Carsten Sørensen (sort) – Mathias Ludvigsen 0-1

Carsten endte i en passiv stilling. Det var lidt svært at få luft og finde løsninger. På vej i slutspillet røg der lidt materiale, og selvom Carsten kæmpede godt, var Mathias velspillende.

 

Mikkel Clausen (hvid) – Bjarne Lindenskov ½-½

Mikkel forsøgte gambitspil. Bjarne afslog. Mikkel forsøgte at skabe noget, men der var ikke rigtig nok, og man enedes om remis.

 

Martin Jørgensen (sort) – Ib Lynæs 1-0

Jørgensen lagde pres på fra åbningen med et dynamisk spil, der virkelig forstyrrede Ibs udvikling. I midtspillet fik Jørgensen en statisk fordel og kørte den sikkert hjem. Et flot parti.

 

Thomas Christensen (hvid) – Erik René Nielsen 1-0

Thomas udnyttede i åbningen en fingerfejl fra Erik René, der vandt en kvalitet. Jeg tror, at Thomas efterfølgende fik spillet lidt for safe, for det kunne nok have vundet hurtigere. Thomas sluttede dog partiet af med manér, da han afslog et remistilbud med et elegant sidestep med damen, der vandt et tårn. Topscoren med 4 af 4!

 

Kasper Larsen (sort) – Tage Knudsen 1-0

Kasper fik en pæn fordel fra åbningen, da Tage fik givet alt for mange svækkelser. Kasper afviklede til et bondeslutspil han mente var vundet. Ren objektivt var det ikke vundet hele vejen, men den større spillestyrke slog igennem og gav et point.

 

Jess Nykjær (hvid) – Ruben Jepsen 1-0

Jess havde et lille pres. Men så røg der en officer. Ups. Gradvist vandt han dog materiale tilbage. Ikke den kønneste måde at vinde på, men det tæller selvfølgelig lige meget i sidste ende.